May
2017
22

Hackathon Zorg&ICT - Zorg op afstand

Description

Elektronische patiëntendossiers, beeldschermzorg, domotica en robotica. Meer en meer doet technologie zijn intrede in zorg en welzijn. Een ontwikkeling die gevolgen heeft voor hoe wij leven, leren en zorgen. Een van deze ontwikkelingen is zorg op afstand: het op afstand verlenen van zorg door gebruik te maken van informatie- en communicatietechnologie (ICT). De cliënt en de zorgverlener bevinden zich daarbij niet in dezelfde ruimte. We denken dan al snel aan een videoverbinding of alarmmelding als er iets aan de hand is. Maar wat kan zorg op afstand en ICT nog meer betekenen voor de gehandicaptenzorg? Dat gaan we in deze 3-daagse hackathon samen met de Hartekamp Groep en studenten uitzoeken! Doe je mee?

Iedereen heeft recht op een prettig leven. Ook mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De Hartekamp Groep is een middelgrote, kleinschalig werkende organisatie met als doel om deze kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen te ondersteunen en te helpen zich te ontwikkelen. Dat doen wij door goed te luisteren en hun werkelijke vraag te herkennen.

Ben jij een student met een opleiding in de zorg, media, ICT of techniek en wil jij jouw steentje bijdragen aan het verbeteren van de zorg? Doe mee en lever met jouw expertise een bijdrage in de zoektocht naar slimme ICT-toepassingen voor zorg op afstand in de gehandicaptenzorg! Je gaat 3 dagen in teams aan de slag in multidisciplinaire werkvormen om te werken aan bijvoorbeeld programmeren van een ICT-toepassing, media toepassingen en/of een behandelplan.