Uitnodiging Bomberbot Hackathon/Co-creation + Borrel (let op: dit is niet de trainingsdag voor de kerstkampen)

Organized by Bomberbot
Bomberbot, Amsterdam
Nov 17th 2018
See the website

Description

Op zaterdagmiddag 17 november organiseren we een Hackathon / co-creatie om het programma van onze nieuwste kampeditie te ontwikkelen: de Game Plus Editie. We ontvangen regelmatig feedback en creatieve ideeën voor onze kampprogramma’s vanuit de community (dank daarvoor!) en zouden het super vinden om jullie expertise op het gebied van programmeren en pedagogiek samen te brengen en samen met jullie deze kampeditie vorm te geven. We hopen dat je hierbij aanwezig wilt zijn!Game Plus EditieDeze editie is het vervolg op de Game Editie van het Codekamp, waarbij kinderen hun games naar een hoger niveau leren tillen. Kinderen kunnen deelnemen mits zij hebben deelgenomen aan de Game Editie of op andere wijze kennis en ervaring hebben opgedaan met Scratch. Het programma is open voor suggesties, maar we hebben alvast enkele onderwerpen geselecteerd die wij tijdens het kamp zouden willen behandelen:

Wat is een game?

De opkomst van verschillende game genres (kijkje in de geschiedenis)

Spelelementen in populaire games en de impact hiervan op spellen

Level design

Verhalen en visuals

Theorie wordt opgevolgd met praktische opdrachten waarin kinderen de kennis toepassen bij het bouwen van games. Ook bouwen kinderen aan het eind van de week een eigen game die zij tijdens de demo laten zien aan familie/vrienden.

Wat houdt de Hackathon inWe starten met een voorbeeldworkshop van het Game Plus Editie kampprogramma, waarin we tevens Bomberbot Create - onze eigen tool waarin kinderen games zullen ontwikkelen tijdens het kamp - introduceren. Daarna is het tijd om in groepjes creatief aan de slag te gaan en de pedagogische en programmeerkennis te bundelen om workshopmateriaal en games te ontwikkelen. Wie weet gaat jouw groepje wel naar huis met de prijs...!

AanmeldenDeelname aan de hackathon is gratis, maar we willen graag dat je je aanmeldt, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Je mag ook vrienden meenemen die geïnteresseerd zijn in programmeren in het onderwijs, we hebben voor hen 10 tickets beschikbaar gesteld. Kun je toch niet komen? Vergeet je dan niet af te melden :-).

Praktische infoWaar: Rigakade 10, 1013 BC Amsterdam Wanneer: 17 november van 14:00 - 18:00 met aansluitend borrelVoorbereiding: Maak alvast een Bomberbot Create account aan en vergeet je laptop + oplader niet!Optioneel: Ervaar Bomberbot Create en bouw het spel Appeltjes Vangen. Op  https://bomberbot.com/nl/bbcreatekamp/ vind je nog meer links naar spellen die kinderen leren bouwen tijdens de Game Editie met Bomberbot Create.

Sign Up
New to Hackathon.com?
Sign-up to take advantage of all the features
Sign In
Already have an account?
Sign-in to join or create hackathons
Forgot password
Congratulations!
We just sent you a confirmation email.
Validate your email address to finish registration.
The recovery email has been sent
If you don’t receive it, make sure you already have an account.