DISCOVER: HACKATHON

Organized by Claremont
Claremont AB, Stockholm, Sweden
Apr 27th 2019
See the website

Description

Anmälningen är stängd. Om du vill ha inbjudningar till framtida event är du välkommen att maila info@claremont.se

Vi älskar ny teknik och öppen data! Välkommen till Discover:Hackathon, eventet där vi utforskar möjligheterna med Google Home och öppna API:er, Vi har förberett access till ett antal API:er som du kommer kunna använda för att skapa tjänster, bl.a. access till några av Sveriges största banker, flygtrafik och SMHI.

Med hjälp av röststyrning går årets uppgift ut på att utforska teknik som kan underlätta livet för personer med synnedsättningar. Välkommen att anmäla dig - vi ses lördagen den 27 april!

UppgiftenHur kan vi underlätta vardagen för personer med synnedsättning? Med hjälp av färdiga ramverk, öppna API:er och en Google Home kommer vi att utforska vår kreativitet och sätta våra programmeringsskills på prov.

Vi har förberett access till ett antal API:er som du kommer kunna använda för att skapa tjänster. T.ex:- Open banking (access till några av Sveriges största banker)- Flygtrafik- Trafikdata- Stockholm öppen data- SL- Nationella geoportalen- SMHI

Du kommer också att ha tillgång ett git-repo med exempelkod så att du snabbt kan komma igång. Våra utvecklare finns på plats för att hjälpa till med frågor kring Node.js, .NET eller Java. Som hjälp på traven kommer du kunna ställa frågor till målgruppen.

För vemDiscover:Hackathon är för dig som vill utveckla dina programmeringsskills, kreativitet och lösningsförmåga - på ett roligt sätt! Förkunskaper inom programmering är ett krav, men erfarna såväl som novisa är välkomna! 

Vi ser gärna att du har:- Grundläggande kompetens inom programmering- Kunskap om utveckling mot API:er- Vana av att läsa dokumentation

Vi ses lördagen den 27 april kl: 09:00 på Claremont på Birger Jarlsgatan 7 i Stockholm. Vi kommer att ha 8 timmar att hacka fram en kreativ lösning med hjälp av tillgänglig teknik.

Vi är även glada att berätta att Mikael Holmgren, utvecklare från Myndigheten för delaktighet, att berätta hur det är att programmera med hjälp av ljud och punktskrift.

Anmälningen är stängd. Om du vill ha inbjudningar till framtida event är du välkommen att maila info@claremont.se

Sign Up
New to Hackathon.com?
Sign-up to take advantage of all the features
Sign In
Already have an account?
Sign-in to join or create hackathons
Forgot password
Congratulations!
We just sent you a confirmation email.
Validate your email address to finish registration.
The recovery email has been sent
If you don’t receive it, make sure you already have an account.