Makerspace + hackathon = Lödathon

Organized by Valtech
Valtech, null
Nov 25th 2017
See the website

Description

Lödathon – Makerspace, hackathon och lödkolv

Det är mycket med Valtech som man inte känner till. Bland annat att vi har ett labb. Vi brukar fly dit när vi är trötta på webben, och vill rensa tankarna med att ägna några timmar åt att löda grejor. Det är få förunnat, detta labb. Därför vill vi bjuda in er att dela denna oas med oss. 

Därför ställer vi till med Lödathon! Tänk er ett Hackathon som möter ett Makerspace. Vi träffas hos oss på Kungliga Myntet och inleder med att två av våra kollegor berättar lite kort om sin förkärlek till att sammanfoga två metallföremål genom uppvärmning, och vad man kan göra med det. Vi pratar IOT, skräddarsydda tangentbord och så vidare. 

 

Sedan labbar vi loss. 

 

Det kommer att finnas lödkolv, lödtråd, breadboards, byggsatser, dioder och annat krimskrams att tillgå. Vill du ta med ditt egna projekt hemifrån? Inga problem, ju fler desto bättre! 

Om du är en av dem som har sneglat på den här typen av grejor, men aldrig kommit till skott, är det helt OK. Beroende på kunskapsnivå och antal deltagare kommer vi att dela upp er i en nybörjargrupp, där funktionärer kommer finnas tillgängliga, och en hardcore hardware hacker-grupp. 

Vi kommer även att sätta upp ett enklare trådlöst nätverk, så att ni kan koppla upp era saker och IOT:a fullt ut. Vad passar bättre än att koppla av med lite C++ efter några timmars lödning?

I och med att Lödathon är ett heldagsevent kommer vi givetvis att bjuda på mat och dryck. 

 

 

Praktisk information:

När: löd-dagen den 25/11, kl 10:00

Var: I vårt Labb på Hantverkargatan 5, Kungliga Myntet 

 

 

Välkommen!

Sign Up
New to Hackathon.com?
Sign-up to take advantage of all the features
Sign In
Already have an account?
Sign-in to join or create hackathons
Forgot password
Congratulations!
We just sent you a confirmation email.
Validate your email address to finish registration.
The recovery email has been sent
If you don’t receive it, make sure you already have an account.