Mikkeli - EU koodiviikko

Xinno, Mamk, Mikkeli
From Oct 10th 2015
To Oct 11th 2015
See the website

Description

Ohjelma + tapahtumien kuvaukset

 

Internet of Things hackathon on viikonlopun kestävä hackathon, jossa pääset oppimaan asioiden internetiä tekemällä ja kokeilemalla yhdessä. Asioiden internet on yksi suurimpia teknologisia muutoksia, jolla on vaikutusta teknologiaa, liike-elämään, vapaa-aikaan, terveydenhuoltoon, teollisuuteen yms. Osaajille on kysyntää, tule mukaan oppimaan.

 

Mukana siistejä projekteja mm. IoT-leivänpaahdin ja sosiaalisen median kautta ohjattava robotti. Kaikenlaisista taidoista on hyötyä, sillä IoT kattaa mm. elektroniikkaa, robotiikkaa, sulautettuja järjestelmiä, koodia, rajapintoja, sensoreita, webbipalveluita, visualisointeja yms. Olitpa koodari, taiteilija, muotoilija, rakentaja tai opiskelija - tapahtuma tarjoaa tehtävää ja opittavaa. Tapahtumassa on käytettävissä myös 3D tulostin. Hacklab Mikkeli tarjoaa erilaisia työkaluja ja testilaitteita mm. Arduinoja, Raspberry Pi 2 ja kasan kaikenlaisia muita komponentteja. Voit (ja kannattaa) myös tuoda omia laitteita mukanasi.

 

Tule verkostoitumaan, rakentamaan, oppimaan tai vaikka hengailemaan. Voit tuoda mukanasi oman projektin tai liittyä mukaan johonkin menossa olevaan. Tule yksin tai porukassa.

 

Ilmainen ruokailu vaatii ilmoittautumisen juuri tähän osatapahtumaan.

Lauantai 10.10

10:00           Aloitus ja kahvia 10:15           Projektien ja haasteiden esittely. Ryhmien muodostaminen. 12:00           Työpajoja / ohjausta tarvittaessa tai vapaata työskentelyä                       mm. elektroniikka, ohjelmointi ja 3D-tulostus ja -mallinnus. 14:00           Pizzaa ja virvokkeita 20:00           Xinno sulkeutuu

+ Voidaan istua iltaa jossain illallisen tai tuopin merkeissä.

 

Sunnuntai 11.10 10:00           Aloitus ja kahvia 10:15           Työpajoja / ohjausta tarvittaessa tai vapaata työskentelyä 14:00           Ruokailu (omakustanne vs. sponsori varmistetaan asap) 15:00           Projektien ja tulosten esittelyä 18:00           Tapahtuma päättyy

 

 

Open Finland Challenge työpajassa kerrotaan tämän vuoden kilpailusta, haasteista ja palkinnoista. Kilpailutöitä on mahdollista tehdä koko viikonlopun ajan. Tarjolla sparrausta, ajatusten vaihtoa, tiiminrakentamista ja yhteistyöskentelymahdollisuuksia.

Lisätietoa kilpailusta: http://openfinlandchallenge.fi/

Lauantai 10.10, klo 13-14 + vapaa jatko koko tapahtuman ajan.

 

 

API:Suomi tapaaminen tarjoaa katsauksen Suomen API yhteisön kuulumisiin. Tapahtumassa esitellään APIops konsepti ja tarjotaan konkreettisia työkaluja ja teknologiaa mm. API hallintaan.

Tapaamisessa perustetaan Mikkelin API Meetup yhteisö.

Lisätietoa API:Suomi yhteisöstä: http://apisuomi.fi/

Lauantai 10.10, klo 15-17 + vapaa jatko koko tapahtuman ajan.

 

 

Mozilla Maker Party on peruttu ohjaajan akuutin sairastumisen vuoksi. Tapahtuman korvaa 3D-työpaja. Ilmoittautuneet voivat osallistua vapaasti haluamiinsa muihin tapahtumiin. Paikalla on myös opastusta webbisivujen rakentamiseen ja opiskeluun.

3D-työpaja on aloittelijaystävällinen tapahtuma 3D-tulostuksen ja 3D-mallintamisen opetteluun. Tapahtumassa opit kuinka 3D-tulostin toimii, kuinka sitä käytetään ja millaisia materiaaleja voit tulostaa. Pääset mallintamaan ja tulostamaan omia esineitä.

Tarjolla virvokkeita ja pientä purtavaa. Vaatii ilmoittautumisen tähän osatapahtumaan.

Lauantai 10.10, klo 15-18.

 

 

Koodikerho Mikkeliin tapaamisessa saatetaan yhteen kouluja, vapaaehtoisia, vanhempia, nuoria ja kaikkia ketä kiinnostaa Koodikerho-toiminnan käynnistäminen Mikkelissä. Lisätietoa Koodikerhosta http://koodikerho.fi/

Lauantai 10.10, klo 17-18 + vapaasti saa jatkaa.

 

 

Yleisohjeita

Ota mukaan oma läppäri, laturi yms.

Huomioi tarve omalle välipalalle, virvokkeille yms.

Tapahtumapaikalla ei voi yöpyä.

Lauantaina on mahdollisuus tutustua Hacklab Mikkeli tiloihin ja toimintaan. Viikonlopun aikana jäseniksi liittyville erikoistarjouksia.

 

 

Järjestäjä + kumppanit

Tapahtuman järjestää Hacklab Mikkeli ry.

Yhteistyössä mukana Mikkelin ammattikorkeakoulu Digimi ry Mikkelin Vihannes Oy Mikkelin nuorkauppakamari ry Mikkelin kaupungin Solmu projekti Kansalliskirjaston digitointi- ja konservointikeskus Open Knowledge Finland API:Suomi

Sign Up
New to Hackathon.com?
Sign-up to take advantage of all the features
Sign In
Already have an account?
Sign-in to join or create hackathons
Forgot password
Congratulations!
We just sent you a confirmation email.
Validate your email address to finish registration.
The recovery email has been sent
If you don’t receive it, make sure you already have an account.